Wednesday, April 20, 2011

perhatian

all follower....please jengah my second bloggie keyh

http://www.bubuzulkepli.blogspot.com

by:bubuelmo

hanya dengan ini



name saye bubu
saye sayang bende ni
hanye menghabiskan mase dengan bende ni
dah lama simpan bende ni
dulu pernah maen
tapi pencen
sekaraang aku maen baik mende ni sebab dah takde nak buat ape
150 juta lagu yang pertama aku maen gune mende ni
dan sekarang lagu tu jugak lah yang selalu aku goreng dengan gitar ni

by: bubuelmo

ps: nak nyanyikan  satu lagu untuk seorang tapi nanti laa.....
belum sampai waktunye

Tuesday, April 19, 2011

just the simple person


saye seorang yang biase sahaje.
sentise melakukan kesalahan pada setiap masa
iman tak kuat
hati tak tabah
im not perfect.


semalam nape awak tanye soalan bebukan kat saye
awak tak  sayang saye ke eak
saye tak sanggop nak pikir sampai macam tu tau tak
saye rindu awak sangat sangat
saya sayang awak sangat sangat 
saya perlu kan awak sangat sangat
segalanya awak
awak tahu tak .

by:bubuieyra (elmo)

love this word


"BUBUIEYRA"

BY :bubuelmo

si comel


elmo ini sangt comel tahu
haahaha i need my little elmo ryte now
sebab tu laa aku tukar theme blog aku jadi macam ni
bapak meriah laa
ah mmpus lah meriah ke tidak.
ni hak aku
my blog my rule
your blog.pasallah

by: bubuelmo

apam manis

shout loudly : apam manis...bace graphic kat atas tu taw..special tok awak.

by: bubuelmo

Monday, April 18, 2011

huh!!!


"SEMALAMAN SAYA TUNGGU AWAK"


by: bubuelmo


Sunday, April 17, 2011

gile


sakitnye

tadi..saye nampak awak..awak keluar rumah...yer saye ikot awak dari belakang...saye follow awak senyap senyap..saye tak nak awak perasan saye. baiklah....jawapannye saye sangat terkejut     kenape tak jujur je ngan saye yang awak still contact dye..saye tak kisah...saye tak pernah selindung dengan awak..segalanya saye curahkan dan beritahu..tiada sedikit rahsia pun..bile saye tanye ..awak cakap awak takde sebarang hubungn dengan dye dan tidak contact lansung. tpi ape yang saye nampak dan saye dapat..awak tipu saye..sia sia je name kat tangan awak tu..saye btol btol tk percaye. ye..tetap dalam hujan..kita bergadoh lagi. bergadoh dan terus bergadoh..dan saye tinggalkan awak kat situ..maaf....

sangat comel


sangat suke kan payung ini
kerana sangat comel
hahahaa payung kecik ni
inginkan pelbagai warna
biar berpelangi 
hahah
sah aku dah gile
suasana pagi hari ahad ni mengingat kan saye kepada sesuatu
suasana yang memang tak pernah saye lupekan
berkabus.....kelabu sahaja..
sejuk sangat...dan saye memang sukekan suasana aman damai seperti ini
lupe segala masalah.....

by: bubuelmo

Friday, April 15, 2011

problem tah pape

statement dulu : dunt disturb us!!
statement sekarang : u'll free to disturb me and her
haha (agaknya la)


location : danga bay, johor bharu

benda dah lepas tak payah nak ungkit
saye upload pic ni bukan bermakna saye dah sejuk dengan saye
kalau still nak marah
terpulanglah
saye dah terangkan tadi segalenya
tapi awak still nak ungkit benda benda tu
buat sakit kepala je

saje je upload pic ni
buat ingatan supaye tak lupe
ajak jadi adek je tak nak
nak jugak beban kan kepale
sekarang menyakitkan tangan dan badan sampai bengkak bijik mate tu
nak tengok mata awak pun orang tkot tahu tak
aishh 
pelik lah.

by : bubuelmo

logic or not


macam tak logic je menyinga sebab
terkantol pic ni
dah lame kot.
tu la .
lain kali jangan bongkar lappy saye sesuka hati
dah tu bila jumpa mende bebukan 
start nak ribut taufan kat saye
haisshh
marah yang tak masok akal
pic tahun lepas laa
tak payah la nak mengungkit tah hape hape
she just my soulmate derr.
jelous tak bertempat
dah tu menyusahkan diri sendiri
oooooo

by :bubuelmo

need this damn much


patrick
si peneman hidup saye
tetapi lebih berguna sewaktu tidur..
haha sayang sangat same si buncett ni
buncet macm saye..
hahaaha
ade aku kesah

by: bubuelmo

jiwe saye


haha sayang kan ini sangat sangat
:)

Thursday, April 14, 2011

tak phm bahase


"MEMANG AKU SUKA BERDIRI DALAM HUJAN "


by : bubuelmo ( useless)

today!!

2.00 pm : pergi rumah syairah ismail

3.00 pm : makan mee rebus...jumpe husein ngan po'ok. terkejut ke ..apelah husein ..ko tak penah tengok aku kat lua camane ke.apelah...husein @ azim.

4.00 lebih : jumpe dye dalam hujan dan terangkan semuanya tentang kehidupan and future saye. ( yeke )

termenung only.. awak tamau cakap dengan saye lansung. kan say edah kate. tu future saye..bukan saye tak balik jay bee selamanye kan.

dalam 7.00 or 8.00 lbih : texting with apam manis and phyka

serabut

aku dah lame dapat tawaran ni..
malaysia university of science and technology kat kelana jaya
tapi aku ignore..sebab tak tahu lagi nak pikir camane..
tapi tadi education counselor kat kolej tu call aku
dye cakap....adek dapat tawaran kan..so sekarang abang nak bagitahu tentang tawaran tu.
adik ditawarkan untuk continue stady dalam aliran degree of engineering.
em memang tu yang aku tunggu kan
tapi masalah sekarang..lesen aku tak habes lagi.
pening laa...masalah de je kat mane mane..
erm...
dan juge masalah sekarang adelah dye..
baru aku bagitahu kat dye macam ni..dye dah muke lain.
awak ni future saye
tamau la mcm ni,,,
hope awak pham...
saye tau awak akan faham....

by:bubuelmo

Wednesday, April 13, 2011

note

baby...
tamau salah anggap tau,,
kalau saye ni tak sayang kan awak
dah lame saye ignore awak tau....
tapi awak pun tahu kan saye sayang awak macam mane..saye jage awak.
mek tahu segale pasal awak..
pakaian....makanan...waktu
or whatever...selagi saye tak say bye bye sebelum awak pergi sekolah..selagi tu saye tak tydo.
ok...macam biase..blik sekolah nanti kejut saye ok..
awak tak salah anggap kan....saye tahu..
thanks coz paham saye keyh.
iloveyou

bubulmo

kejut

sedang menunggu jam 7.00 am.
mengejut apam manis yang sedang tydo or stady.
exam pukul 9.00
awak tak tidur langsung.
macamane tu???
aishhhh.....
yang penting haha
some secret word yang awak cakap kat saye.
yess..
yess
akhirnya......

bubuelmo

rutin harian..

haha...hari ni kejut baby late laa pulak.

6.30 am : kejut baby..
macam biase kejut dye sampai dye pick up handset dye tu..
dye angkat and perkataan pertama dye sebut.. MOWNINK BIE.
aiyark..dye dah bangon dulu sebelum saye kejut.
haha..denga bebelan dye selama 10 minit...
hanya mampu tersenyum sambil mendengar budak kecik ni bebel.
comel...
rupe rupenye dye dah siap mandi  dah....
hahaha sorie baby....semalam orang tak pick up phone mase awak call.
orang ade hal...soe sangat sangat.
and pagi ni just terlewat kejut...bukan tak ingt nak kejut keyh...
duk bebel jer....
hah jagan lupe sarapan...ti lapar.
berebut siapkan entry ni..tkot awak pergi sekolah tanpa bace entry ni.
and naseb baek sempat tahu.

by : bubuelmo

today !!!! tired

4.30 pm until 10.00 pm : aduhh...si poyo tu ajak makan durian pulak dahh..
awak memang suke mintak mende bebukan kan.
malam malam pulak tu...nak tak nak saye berhenti jugak tepi jalan tu.
tadi makn dunkin donut...saye rse bermacam bagai donut awak pilih,,
dah tu awak nampak durian depan shell kota ..serta merta nak..
kat situ jugak awak makan ..dengan saye pun makan jugak..
dah lah comot..
makan macam bebudak kecik.
esok awak sekolah tau tak...
tadi leps blik sekolah awak terus nak ajak saye kelua
haishh bru baik sakit dah nak g merayau
tapi saye ikotkan je kehendak awak...

10.00 pm : saye hantar blik rumah. haha mulut bau durian nak kiss pipi saye..malunye...

10.42 pm : nureen atyka call..haha kesian ..rase nak merajuk ea..jagn laa..hal kecik je laa..lagipun mende dah lepas kan..so..relex la

dalam 8.00 lbih til now : texting with apm manis ....hehe..

by: bubuelmo

Tuesday, April 12, 2011

tydo

6.40 pm : saye nak tydo
saye dah siap semua.
kejut dye
cakap bye bye kat dye
and semuanye laa..
lengkap.
jadi..mase untuk saye tydo`ni.
blik nanti kejut laa saye.
if tak kejut
saye memg tak bangon laa.

mownink juge tuk apam manis

selamat pagi
saye tau mungkin awak penaat layan kerenah saye yang gile ni
minta maaf tahu
tapi papepun saye happy dapat tengok muke awak
comel la.
lagi lagi  bile dekat dengan came tu
tamau segan laa ngan saye .
ok .
saye denga ckp apam manis ni bebaek...
saye takan buat lagi ok.

by: bubuelmo

mownink baby!!

ok...
untuk baby...saye tau awak akan bace blog sye.
sebelum awak pergi sekolah mesti awak online
sudah sudah laa tu peluk  patrick awak n teddy awak yang busuk tu
dah sampai waktu untk bangun dari tidur.
saye dah jadi jam loceng awak tahu
bangonlah.
jangan buat perangai saye kejut awak taknak bangon.
macam biase..pergi sekolah ok..jgan nak ponteng.
if tak larat..cakap ngan mama
tak larat
jagan  awak bantai nak kelua jugak pegi sekolah.
tahu  tu.
sarapan..jagan bia perut kosong
segala baju  awak ade dekat dalam almari
saye dah iron kan mase awak dekat hospital
buku sekolah dan beg sekolah ade kat tepi meja.
kasut awak saye da pasangkan tali.
semua dah siap.
saye tetap menjalankan tugas saye seperti dahulu.
baby..awak tamau  salah anggap dengan apam manis saye tau
awak pun tau kan dye ex saye.
tape...saye milik awak..
saye tau awak paham saye kan.
saye sayang awak .


by: bubuelmo

yess


  1. saye kejam
  2. saye zalim.
  3. saye jahat
  4. saye bodoh
  5. saye giler
by : bubuelmo

ohhh


ohh.
dah berkurun pic ni .
bru sekarang  awak nak send kat saye yer
hahahaha memang kejam laa
yer pic ni awak snap mase kite wrestling kan
dah laa muke buruk..aishh naseb baek mase tu saye tak perasan awak snap muke saye yang tah pape ni
tak pe..ade ubi ade batas
ade hari  saye balas keyh..
ni pantun untuk awak baby
" BADAN AWAK KURUS MACAM PENYAPU"
"PASAL TU RAMBOT BANYAK KUTU"


yer saye tau muke saye macam beruk
awak tu penyapu..
wahahahahah


by : bubuelmo

cure saye


apam manis ..thanks sebab jujo sumenye keyh
saye mengaku sayang awak.

aktiviti

petang ni aku nak pi maen skateboard dah lame tak maen,
lepas balik plkn aku tak sentuh langsung deck tu
rindu,
rasenye dah berhabuk.
lepas maen. macam biase laa.
call my baby .
 hari minggu ni kite meet keyh..
i ade something tok u,,
bgitahu,
dari pagi aku tk mandi
hahahha
sebab aku bangon petang.
baby...orang sayang awak.

baby


" I LOVE YOU 

BY: BUBUELMO

bile dah jd cmni la payh nak cakap


bile orang yang awak sayang jadi macam ni
jangan menyesal
selagi dye ade kat awak..jage laa dye baek baek keyh
jagan dah terlambat baru nak menyesal.

by : bubuelmo

kenape

kenape baru sekarang awak nak luahkan segalenye...
sekarang semua dah terlambat
dan yang meranenye saye...
yang deritanye saye....
memang saye dah ade dye....tapi awak tahu ape dalam hati saye ke..
yer memg saye sengaje tulis n wat entry ni kat blog
baby saye takan marah..dye paham keadaan saye...
dye pun tau keadaan saye yang sedang merana sebab keegoan awak tu.
saye kecewa dengan awak..sangat sangat kecewa....
baby saye kate : be patient ok..orng tau pe dlm hati awk tu.
tapi saye takleyh saba..
keegoan awak tu dah merane kan hidup seseorang.
paham tak.
semua yang berlaku dalam diri saye dan awak .
saye luahkan kat baby...dye tau segalenye..
satu je persoalan.
nape awak sanggop buat saye macam ni.

bile saye rindu




4.43 pm : tengok gelagat awak dalm video..mungkin awak tak perasan saye rakam ..
comel...lincah..dan segalenye

petang

2.oo pm : yer... tak sangka dye call saye..berbual lame....dan topik tentang " my gulfie"
ermm.....janggal seyh...but..imissyou

3.oo pm : tydo blik tapi tak sampai 15 minit....baby call..pick up my phone and tell her im fell multimulti fatigue.
zalimnye "aku". tapi berbual gak ngan dye..yer sangat rindu dye..petang ni dye keluar hospital. mulut cakap ok. dalam hati ' happy' la.

4.o2 pm : updte blog ni..buat entry ni. sambil on fb. jap lagi kol baby..tapi lepas mandi la..sayang awak .


by: bubuelmo

Monday, April 11, 2011

terdiam


tak mampu nak kate ape ape
bile terpandang jam ni
serta merta teringat kat awak
awak..saye rindu awak
biarlah tak mahal sekalipun jam ni
saye tetap hargainye 
sebab
apa sahaje dari awak
saye sangat puas hti and bersyukur.

awak sye mntak maaf
sya  tak pernah pakai pun jam ni
bile awak tanye saye jwab macam macam alasan
tapi bile awak dah macam ni
hati meraung laa
mate bengkak bengkak.
alaaaaa
saye menyesal la..ni semua sebab saye


by: bubuelmo

sumpah rindu awak!!


awak....saye rindu awak laa
sumpah
saye tak tipu
saye risau sekarang ni
saye harap awak lepas tok check up esok and keluar dari hospital pakar putri tu
saye tau awak bosan...
awak nanges mase saye call
awak nanges dengan saye sekali nanges..
bengkak dah bijik mate ni
jgan laa sedeyh lagi
esok awak balik laa...
awak mengadu tangan awak bengkak masuk air
aduh..
lagi laa sye risau 
alahai....
jagan nanges lagi keyh...
saye tak senang hati.
sayang awak sangat sangat.

by: bubuelmo

nothing

hai ni mud aku slow laa
taktau nape.....jarang online...jarang segalanya
mybe think about u....demam...dehydration....now awak kat hospital
saye dah cakap kat awak..jagan laa degil lain kali
memang awak makan ubat
tapi ubat tah bila zaman
saya call awak suruh pegi  meet doctor.but awak taknak...sekarang ni 
yang sket kepale...saye
yang putus selera ....saye
yang worried about u...saye 
awak tak paham ape yang saye pikirkan
awak ingat semue ok
tapi awak tak tahu pe yang bakal jdi if awak degil
awak pernah pikir tak??
hari ni saye tak thu nak cakap camane
mulut terdiam..kaki terkaku bile terima call from your mother
awak demam and now kene tahan wad
hallo miss....awak ingt saye ni happe..
takde perasaan takot??
tak sayang awak??
tak kesah bout awk??
saye dah cakap..jgn maen ujan....
awak degil....
jangan makan benda yang memudaratkan...
awak  ignore..
jangan makan makanan laut buat mase ni..
awak wat tak tahu..
dah laa demam..alahan lagi..
muntah muntah..
sebab tu awak DEHYDRATION..

atau awak degil sebab awak kecewa ngan perangai saye 
ok
memang saye mengaku saye tak pernah nak ambil thu pasal awak
saye tk pernah nak hargai awak
saye tak penah nak layan awak bebaik
saye buat buat tak paham yang awak nak saye
saye salah..saye mengaku
mungkin
sebab saye tunggu seseorang mase tu
orang yang tak sure saye boleh dapat
 orang yang mungkin milik orang lain
and orang yang boleh dikatekan
"LONG DISTANCE RELATIONSHIP"
but what can i do
 she ignore me
it okey..
but now
i da sedar i milik u
i say ILOVEYOU
i talk IMISSYOU
and last word
im yours

okeyh..saye mintak maaf sangat sangat ..memang semua ni disebabkan saye...saye tak layan awak...saye anggap awak adek...saye mintak maaf....saye cube tok pulihkan keadaan awak...saye luangkan mase ngan awak...ok saye akan jarang online...saye denga cakap awak..saye turutkan ape yang awak inginkan...selame ni awak ajak hang saye tolk...ok lepas ni saye ikot ..saye janji saye ikot.....sebelum ni saye benci pada wayang..baiklah ..untuk awak saye cube mencintai wayang....saye benci pada ikan..saye cube makan ikan.....saye benci pada sayur chap cai...saye akan berubah dan cube untuk telan semuanye..saye tak minat sea food...ok lepas ni kite keluar ...saye akan ajak awak g restoran thai and order je ape yang awak nak...saye jugak tak kan halang awak dengan pakaian ape yang awak nak....dress..short pants...short skirt...high heel or whatever..walaupun saye tak suke orang pki high heel,,tapi untuk awak...semua saye cube ubah...tapi satu benda saye mintak dari awak.....tolong jangan jadi kememeh or cengeng sangat...nanti saye caer....saye tak suke awak nanges.....

saye akan berubah demi awak
sebab saye nak menghargai awak
dulu saye ignore awak...saye mengaku
sekrang....sye & awak
saye pegang kate orang....
hargai laa si dia sebelum si dia pergi tinggalkan kita atau menjadi hak milik orang lain
hari itu mungkin saye akan terduduk menyesal....
saye tak mau macam tu.

by : bubuelmo

tingtong


" I WISH YOU WERE HERE"

BY: BUBUELMO

awak..saye suke laa



memang tak semahal dari ape yang korang pernah dapat dari bf / gf korang
tapi aku  tak kesah ... ku taj heran.....
dia tahu fone aku rosak and now dye belikan fone bru tok aku
aku tak kesah laa korang nak cakp aku ni bangga sangat or ape
memang wajar laa dengan status dye yang tak kejeand still   
belajar sanggup beri aku ni
aku dah cukup bersyukur dengan ape yang dye bagi

awak...
saye tak ckp pun sya nak awak bagi handset ni
tapi thanks banyak banyak
now im happy with u
saye janji...saye takan wat awak sedey keyh
saye tak kan sebok dengan hal saye je
saye takkan jadi sellfish macam dulu lgi
saye akan luangkan mase dengan awak
tapi tolong jangan ingat saye MATERIALISTIC..

"zaman dahulu kala"

im not MATERIALISTIC OR SHOPPAHOLIC

by: bubuELMO

Sunday, April 10, 2011

AKU DIA DAN DIA



"DUNT DISTURB ME"
"I OLREADY HATE U"
"MULTI MULTI HATE U"
"AND FORGET ALL ABOUT ME"
"E_ _ _ _ A"

ADEK....SORRY ABOUT SEMALAM
semalm bu takde mse and tydo awal.
saye tau awak tunngu kat rumah atok saye
tapi saye tak datang,,parent saye je
sebab saye pegi test kerete.
jangan marah lagi laa
next week saya janji saye jumpe awak
ingat ni
"zaman dahulu kala"
BY: bubuELMO

today

tak sangka dapat meet dye lagi...last aku meet dye mse form 3 mase maen chess mssd
tapi first time aku meet dye mase darjah 6 ..mse tu maen chess mssj dekat batu pahat..
terus terang aku cakap..mse mule2 jumpe dye..dye laa yang paling cute dr sekolah sains bandar penawar..
mata ni asek tengok dye je..QURATTUL......aku baru tau name dye mase cikgu kat maxsaff tu panggil name dye.......but now dye  makin cute n makin chubby
aku suke denga dye ketawe.....ceria giler kot...dah tu dye mesti tepuk peha aku...hahaha..
aku amek kesempatan tarik pipi dye....weeeee
aku meet dye mase kat maxsaff.....and dye laa yang duk sebelah aku...lepas ni aku dah tak kan rse menyesal pegi maxsaff tu cos makin lama aku kat maxsaff...makin lame dapt tengok dye
tapi yang paling penting.....aku dapat no fon dye...dye tua 2 tahun dari aku.....
dah lame tak tengok muke dye...........sumpah cute giler...and mse kat surau dye terus duduk sebelah aku n bareng sebelah aku.....tekejut gak...boleh dikatakan rapat dengan dye...

aku tak kesah laa dye tua dari aku or ape...tapi aku suke dye..cos layanan dye kat aku.....
aku takan dapat dye...aku tau......
tapi biarlah...
sekurang kurang nye aku dapat tengok muke dye setiap minggu.....
and tadi...dye call aku...alamak.......
biarlah kita teman tapi mesra okeyh..

by:bubuelmo

my pasport picha!!


keterangan tentang SUSPEK  diatas:
1. NUR ALIA MUHAIYUM BINTI ZULKEPLI
2.BUBU
3.18 TAHUN
4.JOHOREAN

ni pic take mase kat maxsaff

hahaha..ni laa saye yang sebenarnye
poyo nye aku...
sengal nye aku..
itulah aku
kau takpayah nak sebok ngutuk pic aku..
hahahahaha

BY : BUBUELMO

Saturday, April 9, 2011

tonite

nothing to do...just webbing with

NUR SHAFIKA BINTI ABDUL GHANI
OR
"BABY"

memang dashat tetibe panggil ko baby...
14 tahun kenal ko....
tetibe je call ko baby...
dah laa tadi mase webbi ko gelak kan aku yer..siot tol.....
takpe...ti ak publish pic poyo mase webbie tu.....
bia ko malu keyh baby....
dasyat ...
dasyat....
ti ade mase kite meet laa..bawak iera ngan iqa sekali...
miss dyerong..tok esok...
soe tak dapt join..ak kene g kursus...
hope ko happy esok tanpa aku.....
dye kan ade teman kau...

by:bubuelmo (si useless)

terkejut

tdi...huhu
bekas kakak angkat aku punye laki add...
alamak ayat terabur..
ok ..
aku tekejut gile..husband bekas kakak angkat aku add
sumpah terkejut.
upenye dye dah kawen
siap ade baby lagi..bru 3 taun tak jumpe..
baby dye comel...
act aku memg benci ngn bks kakak angkat aku tu......
tapi tu kisah lame
ak tengk dye dah ade family ..
happy laa...
aku doakan dye bahagia ngan husband dye...

bubuelmo

hehehe

"TRY TO FORGET SOMETHING"

memang tak boleh blah


sumpah penat laa...sok nak gi kursus .
lemas aku..
1. kene tydo awal.
pergh tolonglh...

EHEM EHEM..NI PIC F0RM4


yaww

esok..
keBUZYan melanda...
alang alang dah gi kota tinggi tu
ahakss...melencong laa meet adek ..
zaman dahulu kala
80-an

by:bubuelmo

Friday, April 8, 2011

mood!!

kadang kadang aku menyesal ........
kadang kadang aku benci....
kadang kadang aku menyampah.....
kadang kadang aku suke........
kadang kadang aku sayang..........
kadang kadang aku rindu.........

nothing to say laa
aku pun keliru....
benci perasaan macam ni...
heyy ko ni adekk...aku pun taktau..
naseb bek adek angkat aku..
kalau tak dah lame bo layan
zaman 80-an...

by:bubuelmo

saje

saje je pakai background music jiwang
hahahahah
disco dah penah
jazz da penah
slow rock dah penah
jiwang belum lagi
lagi pun malay version lak tu
ahahahaahah
tukar angin..heheheh

by:bubuonly

zaman 80-an


dahulu kala..80-an


sensored muke...anggap je laa tk tau sape
lagipun muke tengah tydo
buruk giler laaa


zaman muda muda dulu

by: bubuelmo

Thursday, April 7, 2011

tunggu

yer...saye tunggu awak
tapi awk sekejap tenggelam
sekejap timbul
i mean...
jap online
jap ofline
i wait you till 4.40 a.m
tapi awak terus tak timbul timbul
emm
its okeyh

by: bubuelmo (mista useless)

persoalan


"cinte monyet dah kene belacan"
<3<3

shah : pernah cple tak bu
bubu : pernah
shah : tak penah bitau pun
bubu : nak bitau celah mane...cinta monyet dah kene belacan
shah : macam tu pulak
bubu : yelah ..betul lah ni
shah : macm mcam la ko


by: bubuelmo

gile

kau gile ea memalam duk mintak bukan bukan
takkan aku nak gi pujuk caple ko balik kat ko...
tasha ..oh tasha....jagan mintak merepek event awak tu adek saya
bayak lagi saya perlu pikir....
tapi tolong laa jugak.....

kadang kadang terfikir nak mek course counselor
dari kat sekolah...ke rumah
pergi kem
dan sekarang balik rumah
segala prob...aku tahu,,,bangga gak dapat berbakti kat kengkawan
takpa..aku sedia denga masalah korang
walaupun sebenanya otak aku pun mereng

nur shafika abdul ghani : rindu kaw lah....selamat malam..

by : bubuMERENG

bubu


alahai bubu
single sudah lah
yang lepas biakan dye pergi
takmau pening kepale lagi


by: bubuelmo

hot


ISU PENKID KEMBALI HANGAT 
KENAPAKAH??

YE SAYE SEDAR INI ADELAH SALAH
TAPI SETAHU SAYA SELAGI KAMI TAK KACAU ORANG
ITU TAK MENJADI MASALAH KOT

jangan menyalahkan kaum wanita yang memilih penkid sebagai teman hidup mereka
kerana ini dapat mengurangkan kes pembuangan bayi
dan anak luar nikah
bukan saya ingin menyokong golongan musahaqah
tetapi fikirlah
jika seseorang tu berkawan dengan penkid sekali pun
ia tak akan kemana
itu adelah perkataan sahabat atau teman tapi mesra sahaja
kaum melayu tidak bodoh lagi untuk memilih penkid sehingga ke jinjang pelamin
bagi yang tidak berpuas hati dengan golongan penkid
sedarlah..
kaum anda sendiri yang meningkatkan kadar kes pembuangan bayi dan kes anak luar nikah
bukan kah itu pun berdosa
TEPUK DADA TANYA SELERA
jagan menyalahkan pada seelah pihak sahaja

sekian terima kasih

by: bubuelmo

ada orang tak puas hati lah

hahah perempuan bodoh...follow ye...silalah ...dan bacelah puas puas..ade aku kesah ke..hakhakhak
terpulang laa nak cakap ape looser...terima je la penk ko dah memang buat macam tu...lagi tak puas haty..hahah
looser memang macam tu kot......
biar laa..follow lagi bagos..senang aku nak cakap...hahahaha
kalau ko nak tau..ko tu best sangat ke...hekhek.....
takpe..bia muka tak lawa..tapi hati jagan busuk nak maen maen name mak bapak....
ade aku kesah ke.......
biar laa....ko nk cakap ape pun...aku mlas nak mek port..ko tu emosi je lebih
sebenarnye memg ko tak puas haty kan,,,,,
lahhh cian cian cian
penk dah tak buat menda lain ngan minah lain...
ni lagi sekaang ko tak pus hati..hahahaha
kelakarla kw ni..terasa ye.....

kepada perempuan yang sangat berbudi pekerti macam ko....
terimalah hakikat weyh...hahahahaha....
smile sayang..jagn sedeyh yer penk ko dah buat menda lain ngan pompuan lain..
ala bucuk bucuk...sayang kaw sebb beriya iya nak text aku n call aku
tapi aku tak layan...siannye dye......hehehe malu lahhhh
wekkkkk double midle finger to looser like you sayang,,
i love you.....hehe terima kasih kutuk aku......
aku tak kisah pun kot........
para para looser je yang suke kutuk orang.....
para para ilmuan macam aku ni memang sangat berterima kasih ngan ko....
looser yang comel macam ko la patot letak muke kat looji.....
hahahahahaha
pe pun yang ko mesej or ngutuk or ngumpat aku
aku hanya mampu cakap
terima kasih daun keladi....
dan aku hanya luahkan perkataan
OK BAEKLAH

sebok follow blog orang....
orang kat sini tak hingin pun nak follow blog ko...
hishh malu laa......jagn laa buat malu duk follow blog orang...dah tu terasa pulak tu bila orang wat entry tuk dye
tp bagos laa kalau terasa...memg ko patot bace supaye ko tahu segalanya...aku just ckp mende yang betull..heheheheheheehhee
wekkkkkkk kene typu.........

by: bubuelmo

keadaan saya



ye..saya tertekan
dengan pelbagai keadaan lagi
awak...awak....awak....
semua sama je bagi saya

takde ape yang menarik

tadi...pergi tengok kunang kunang kat restoran fireflies.
huhhuhuu memang cukup mengingat kan aku dekat seseorang .
hari terakhir spm..

ignore bout that..
pe yang aku nak bitau..aku still murung..
malas laa nak pikir ape2
aku lebih suke cmni..n aku cube untuk hidup dlm keadaan macam ni..
kunang kunang ni bagi aku ilham la
kejadian yang menakjubkan berlaku tadi...
hahahaha
sayang kau kunang kunang

by: bubuelmo

lemas

oi capital N A...tak payah laa ko nak text or call aku banyk kali.....
aku tak suka.....dah ko tau aku tanak angkat...dah laaa
ni nak ugut aku mcam macam..nak maki orang lain...ko memang barua laaa weyh
aku blog ko dari fb
aku blog penk ko dari fb
tak reti bahasa ke maknanya aku menyampah ngan ko
boleh dikatakan ko enemy aku
yang plig sesuai laa....
bodoh ko tu
bangkai ko tu
bia la ko sorang je
tak payah nak ajak orang lain
nanti sebok jaje kesah aku lak...buruk buruk kan aku
aku pembelit...aku itu...aku ini......
lantak ko laaa....

by : bubu

ahad

hari ahad ni kursus memandu...aduhai lemas kau....

ok dye kata pakaian formal
berkasut
baju berkolar

perlu ke semua ni

lemas kamu tahu

tapi takpa..makcik kesayangan yang bernama murniwati janji lepas dpt lesen leyh drive stream dye
walaweyh......i like it

by : bubuieyra

Wednesday, April 6, 2011

last word

i love you

mood

mama ...... ayah.......
tolong bawa saya keluar dari dunia saya
saya dah tak mampu
saya dah tak mampu nak tanggung semua ni
saya bermain dalam bayang bayang saya sendiri

susah untuk diukirkan

smile

selamat malam blog

hari ni..aku tak mampu cakap pape..sekarang yang aku pikir..emm ntah laa.........blog...kau je lah yang pham aku kot...aku tak tahu nak ckp pe....hari ni..dri aku bangun tydo...aer mate je yang menyelubungi fikiran aku....
baru nk happy sikit...ade je trouble..tah la...tape laa...ignore je.....blog....nak tau tak.....malam ni aku lapa sangat...nth laaaa............tangan aku dah start naek...haha sebab mybe asek angkat dumble......
blog.....aku gile ke....aku sewel ke.....aku ni tak siumn ke....or aku sakit......aku skarang tak thu nak wat pe...aku terkurung dlm bayang2 sendiri...kenape laa....aku betul betul rimas.....nak nanges...dah bebaldi baldi....nak ketawe..tk larat...sok petang celik mate.....nmpak keadaan yang sama gak.....tertekan laa....k ..bulan 6 aku intake...stady kat kl...aku tolak segi kolej...but ak amek kliuc...mybe kot..ntah laa..kat situ lagi banyk dugaan.....aku ckp terus terang..aku tak mampu laa nak hadapi semua ni....aku tertekan laa....maaf kalau ni adalah entry terakhir....tak mungkin kot.....aku asek pendam persaan jer..bila laa eak nk senyum semula...
mybe silent is better than talking....dada dah sked la asek pendam perasaan je..


last word.....saya nak sayang saya
tu jer cure saya..
terimakasih

aku kan merepek...


k lah...sekarang ni terpulang la nak cakap aku ape
1. merepek
2. bodoh
3. gila
4. sengal
5.  dan yg sewaktu dengan nye

ade ak kesah ke...dah memg ni yang aku rase kn....nak wat camane
aku tak heran laa oang nak ckp aku ape...
aku tak kesah
syok sendiri or whatever...
dah memang ku sayang dye..nak wat camane
tak kn aku nak bohong..
whatever....
that alll...

ok aku memg takde pape ngan dye...( pengakuan)
tapi tak salah kalau nak ckp aku still sayang dye..
kalau dye tak sayang aku pun...aku takleh nak wat pe
tu hak dye
tp ak tak leh tpu dri sendiri

by: bubuieyra

aduhh


saya

sayang
sayang
sayang
sayang
sayang
sayang
sayang
sayang
sayang
sayang

awak

menjiwang lak pepagi ni
saya tunggu awak cakap benda yang sama untuk saya

by: bubuieyra



awaklah

Baby I love you and I’ll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
All the love we made can never be erased
And I promise you that you will never be replaced
Baby I love you and I’ll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
All the love we made can never be erased
And I promise you that you will never be replaced
I love you, yes I do
I’ll be with you as long as you want me to
Until  the end  of time
From the day I met you I knew we’d be together
And now I know I wanna be with you forever
I wanna marry you, and I wanna have your kids
It can never compare to the feeling of your kisses
I can say I’m truly happy to this day
You`ve made me thank God that I live my life everyday
There’s never been a doubt, in my mind
That I regret ever having you by my side
But if the day comes that I have to let you go
I think there’s something I should probably let you know
Enjoy everyday, that I spend with you
And I will miss you cause I’m happy that I had you at all
Baby I love you and I’ll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
The love we made can never be erased
And I promised you that you will never be replaced
Baby I love you and I’ll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
The love we made can never be erased
And I promised you that you will never be replaced
You will never be replaced
I feel for you, boy, yes i do
I`ll be with you as long as you want me to
Until, the end, of time

by : bubuieyra

imej VS diri sendiri



saya sangat happy

happy
happy
happy
happy
happy
happy
happy
happy
happy
happy

by : bubupoyo

sayang mereka


mama saya..


my little bro...poyoboy


ofcos my lovely father..

love them damn much..
muaahhhhhhhh


by bubuieyra

mama dan ayah


mama ...ayah..paham tak apa yang terbuku dalam hati saya..saya inginkan dunia remaja saya.......saya bukan budak hingusan yang seperti mama dan ayah fikirkan......mama ....ayah......saya bukan budak yang perlu memakai pampers....menawal waktu kencing atau tidur saya...seperti bayi yang bru lahir.....
mama ...ayah.....memang....apa yang saya nak mudah dapat...dari segi kebendaan atau duit.....tapi sebenarnya saya bukan ingin kan harta atau kekayaan.....saya cuma inginkan sedikit kebebasan untuk saya rasai alam remaja saya

ya..betul..mama dan ayah cukup sporting dan tidak tegas dari segi kehendak saya...saya bebs dengan cara saya..pakaian saya....kehidupan saya seorang penkid......mama dan ayah tidak pernah tegah,,,saya cukup bersyukur.....dan mama dan ayah tidak pernah menidakan kehendak saya dari segi barangan....laptop, netbook,camcorder or handset baru....baik laa..memang...ayah dan mama nak jadi ibu bapa yang terbaik....

tapi itu tidak cukup..bukan saya ingin bersikap tamak atau apa..tetapi saya tak perlukan hart kemudahan ini dengan secukupnya...yang paling murah pun saya terima...tapi saya inginkan dunia persahabatan saya bersama nur shafika ,nur syairah,noorin atikah dan noor syafiqah ali....

kenapa begitu banyak masalah bila saya ingin berjumpa dengan mereka..mama ...saya bukan ingin menegakkan kawan saya,,,saya bukan ingin memenangkan sahabat saya,,,,tapi mereka ada hak..ada hak untuk jumpa saya...begitu juga saya..

saya dan nur shafika....14 tahun bersama dan kami seperti adik beradik...tak kan laa dia saje yang pergi ke rumah untuk mencari saya dan berjumpa saya...saya pun sepatutnya keluar untuk berjumpa dia..mama..ayah...
tolong faham perasaan saya........
saya tertekan...
ye...saya senyum...saya gembira di depan mama dan ayah..
tapi dalam bilik...mma dan ayah tahu ke...di belakang mama dan ayah...mama dan ayah pasti ke anak mama dan ayah ni segembira yang ayah sangkakan..yang mama fikirkan...

mewahkan saya dengan barangan ini semata mata untuk melupakan saya dengan dunia saya......
saya cuba mengelak untuk fikir negative..
biarlah setakat di blog ini je saya luahkan....
nangis saya...
sendu saya..
hiba saya..
ketawa saya
tau gembira saya...
biarlah masa yang menentukan.....

saya sayang mama dan ayah saya
saya bersyukur kerana mereka menjadi ibu bapa saya
dan saya kecewa sedikit....
biarlah saya pendam

by bubuelmo

saya : muke bosan


bosan nye hari nimemga tahap gaban bosan...tatau nak watpe
tadi uruskan hal jpj.
bapak bosan 
this week nak kena g denga ceramah..memang fuck laa
adess rosak program aku.
mama memang sengaja confirmkan hari ahad ni supya aku takyah g graduate day
memang terhebad
emm
tah laa
dalam hati aku je yang tau


by bubu penyimpan perasaan

haiwan KEGEMARAN dia


mungkin disebabkan haiwan ni sangat menarik,,
dia suke sangat haiwan ni
ahahahahahhaa

actually dia takut nagn that makhluk
saje kacau



by bubuieyra

gigi saked!!!

ye cukup sakit..mybe makan popcorn.....hah mungkin lollipop.....eh tak...rasenye kinder bueno....
hah tak tahu laa mkan ape........

sekarang sedang memikir untuk cabut gigi....memang menyedihkan...tak lame lagi...aku paki gigi palsu dalam usia yang sangat muda..wahahaha
hari tu mesti aiman akan ketawa sepuas pus nye kerana melihat kakak nye memkai gig palsu apabila datang ke majlis kahwin beliau.....wahaha

memang aku benci keadaan macam ni....

by bubuieyra

the devil wears PRADA

hahaha.....boleh dikatakan begitu....
tadi ade sumone yang saya sayang nak ckp somthing ngan saya....tapi dia takot nak cakap..logik ke
saya ni DEVIL ke...
saya ingat ape....but upenye dia just edit name dye ngan saya kat picha saya dan dye...ok.....
mungkin mende tu biase bagi orng lain,,,,or it normal......but.......
itu sangat penting bagi saya ...cukup penting.........sebab saya sayang dia...cukup cukup sayang...saya tak kisah laa dia or orang sekeliling nak ckp saya tak malu ke..menagih simpati or whtever.......or orang sekeliling ckp ape ape...tapi saya just mau dia tau...saya sayang dia.....

awak segalanya bagi saya..

adakah perlu meminta kebenran untuk edit pic saya dan awak...saya bukan orng yang marah tak tentu pasal.....

thats all...cukup laa awak tau ni je..

bubuieyra

Tuesday, April 5, 2011

fly to double plus triple looser


nape laa setiap kali aku upload pic kat blog...
ade jeh orang sebok kutuk mata aku
kenapakah
kamu jeles yaa
kamoo.... kalau berani sangat nak kutuk..kutuk terus kat album or picha tu..tak payah nak duk komen kat im chat
buang masa je.....saya nak jugak tengok keberanian kamu
sebok je.....ade ke AKU soh kau colour bijik mata kau pakai maker  pen....
aku tahu...
kau jeles ngan mata aku yang comel ni kan.....STALKER

fly to capital doubleB

geli hati... tapi suke giler lagu ni

hahahahah
geli hati denga lagu ni:
NEVER BE REPLACE

tapi terus terng ..suka sangat lagu ni coz rentak dye aman..
lagi satu lirik dye tu ade sikit tangkap cintan..hahahah
tak kesah la ape orang nak cakap..
1. lagu macm budak2
2. jiwang sangt
3. menyampah denga lagu ni

ahhahahahah ade aku KESAH

MY BLOG MY RULES laa LOOSER

double pluss triple LOOSER

by : BUBUBUNCETT  :) :)

perhatian !!! perhatian!!!

bile saya boleh jumpa orang yang menghargai statement saya ni:


" air mata si gadiss akan membuatkan si gentle pun turut sebak "

tak perasan  ke...ade maksud yang tersembunyi dari statement ni....
tpi still hampa...coz stakat ni tak sape yang pham
ye memga aku guna statement ni kat sume pompuan...tp sedar ke pompuan tu statement ni ade makna tersendiri
but dyeorang ignore semacam je.....
yang mereka ckp.....SEMUA PEREMPUAN U CAKAP STATEMENT NI...
hurmmmmmm so ak tau la yg mereka still tak sedar...termasuk dia...yang aku tunggu...
bila lah aku nak jumpa pompuan yang leyh terangkan ape maksud dalam statement ni...
harap DIA yang terangkan
kalau awak yang dipanggil DIA dan dimaksudkan tu bace entry ni...tolong jagan salah pham kenapa i ckp mende ni kat sume pompuan..i just nak cri org yg phm statement ni n hargainye

kepohkepoh oleh : BUBUELMO

bila saya nak bebas

umur dah nak cukup 18 tahun....tapi aku lom dapat kebebasan lagi .....parent aku still anggap aku budak budak hingussan...ye memgtak dinafikan aku ni berhingus..sebab tu penyakit tahunan....tp tak semestinya aku ni perlu dipantau dari a sampai z....aku bukan baby yang pakai pampers...ahad ni aku ada event with friend..yaaa

GRADUATION DAY...

tu sangat penting bagi aku....event tu memang very important...but what can i do...mama tapena nak paham perasaan seorang anak...ak mesti pergi...nak jumpa kawan kawan...rindu kat dyeorang...tp mama tak pedulikan ape yang ak nak.....aku sampai skunk tak pham ape dalam hati mama sampai kongkong ak macam ni.....
yee semua parent nak anak dye senang and happy... but aku menaku aku bersyukur dapat parent yang betol jaga aku...care bout aku....tp aku rse cre mereka salah kot.....
aku dah besar....aku rase ak bebas buat keputusan sendiri.....bukan semua tp sikit pun jadi laa
tak tahu ke mama yang anak dia ni tetekan dengan ape yang dia aturkan...taktahu ke mama yang anak dia senyum dalam tangisan
paham ke dia yang anak dia inginkan sedikit kebebasan...

ye....aku paham...mama mane yang tak syangkan anak....tpi pernahkah mama terfikir yang anak ni tak ingin kan kongkongan sepeti ini...ye..memg aku bebas melakukan segalanya,,,tp tangan aku masih dalam genggaman mama......yee....aku sangat bersyukur....tetapi mama takperlulah buat anak mama macam ni....

mama tak sedar ape minat anak mama....mama tak sedar ape yang anak mama nak....18 tahun hidup umpama burung dalam sangkar...bebas untuk melihat sekeliling tapi sayang tak boleh terbang ke langit..

saya sangat bersyukur mempunyai parent yang sangat sangat dan teramat sangat mengambil berat dan menjaga kebajikan saya....tapi sya rase terkilan mempunyai parent yang tak seda apa yang anak mereka inginkan...maaf mama dan ayah..ini adalah luahan hati yang terpendam selama ini.....saya dah tak sanggup nak simpan dan hanya mampu meluahkan disini.....

ampun dan maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki..

anakmu
NUR ALIA MUHAIYUM BINTI ZULKEPLI

fly to nurynn atikah

hah miss nurynn..

nak snagt ak update blog
nahh..aku dah update..jgn tak bace...hahaha poyo tol minah ni.....

nurynn..jangan marah....
kinder bueno aku ko jgan lupa...dah janji kan..hehehe
aku tuntut tahu....
yang putih...aku takmau yang coklat.....migran migran..
jgan lupe...aku dah upload pic ko nanges 4...so ganti bueno pun 4
tiada komporomi...ingat itu

fly away to motherfucker like you capital N A

weyh pompuan..ko tak seda,,,penk ko tu dah maen kayu 3 ngan ko...ko ckp ak gak yang hasut penk ko jadi macm tu..sory laa weyh..kalau ko nak tau ..meyh aku senaraikan ape yang penk ko dh buat:

1. tido dengan perempuan lain..iaitu teo poh ling
2. ciom mulot perempuan lain. .. iaitu teo poh ling
3. tido nagn perempuan lain... nurul nadia
4. peluk2 ngan perempuan lain.. teo poh ling ngan shereen..
5. dating ngan perempuan lain... nurul nadia

sedar laa dri tydo..dah laa ko penyebab aku brake ngan gulfie aku..ni lagi nak tudoh ak hasut penk ko..sorry laa weyh..penk ko memg gatal kot..hahahahhahahahahahah...dah tu ko nak ckp ak pembelit cerita.. ak belit sebb ak nak cover penk ko...tp ko sendiri yang paksa ak ckp menda sebena..ok...

percaya laa..ko telah di perbodohkan oleh penk ko selama 2 bulan setengah..hahahahaha
sesuai segala ni untuk perempuan bodoh macam ko

double plus triple looser

i try to be honest now...see ...read carefully perempuan bodoh

happy nye

huhu suke denga sore dye,,happy sangt,,hilang skit kepale ak...awak...saya sayang awak..awak tau tak..awak phm tak..sye betol betol rindu awak...bila awak nak jadi milik saya...saya nak awak la..saya tamau orang lain..tolong laaa....knapa eak saya takleyh lupe awak...sumpah saye sayg awk....saya tatau laa wak syang sye lagi ke tak,,saya harap awak syg sya...entah laa....saya betol betol rindu kat awak....iloveyou <3<3